Sagan Om Gånsviks choklad

Choklad är fantastiskt! Fungerar för att fira eller som tröst, du vill ha det till vardag såväl som till fest. Choklad gillas av alla åldrar och det är få som inte älskar choklad.

 

Vår resa:

Min(Marikas) chokladresa började en krispig höst 2017 i den väl omskrivna lilla bruksorten Nora djupt inne i Bergslagens skogar. Jag gick en kurs hos underbara Ingela på Nora Chokladskola där jag fick lära mig grunderna i pralintillverkning.

Det skulle dröja ytterligare tre år innan jag, tillsammans med min man, tog steget att starta ett företag och började sälja mina praliner.

 

Var är viktigt för oss:

För oss är kvaliteteten på råvarorna och hur dessa är producerade och odlade helt centralt. Vi använder oss i huvudsak av choklad couvertyr från Malmö Chokladfabrik. Deras choklad är ekologiskt och fair trade-märkt och framförallt är den barnsligt god och ren i sitt innehåll, utan onödiga tillsatser. 

 

Varför praliner:

För oss är pralintillverkning kreativitet. Ett tillfälle för mig att få leka med färg, form och smak. Det finns ingen smakkombination som inte är värd att testa i en pralin och det roligaste vi vet är när vi utmanas av en kund och förhoppningsvis också lyckas med utmaningen.

 

Varför glass:

Efter ett år kände vi att det var dags att ta nästa steg och då började vi tillverka glass, eller närmare bestämt italiensk gelato. Med Gelato och Sorbet är det lika roligt att experimentera med olika smaker som det är med praliner, vilket gör att produkterna så väl matchar varandra.

 

Framtiden:

Vi är fortfarande i början på vårt äventyr och vad framtiden kan erbjuda är det bara vår fantasi och kreativitet sätter gränserna för. O fantasi och kreativitet har det här företaget i överflöd!